'Cheia reluarii creditarii este de fapt reluarea cresterii economice'

Data publicarii: 21-02-2011 | Finante-Banci


Interviu cu Guy Poupet, presedintele BRD-Groupe Societe Generale

Nascut in 1952, Guy Poupet a absolvit in 1973 Institutul de Studii Politice din Paris. In 1975 a obtinut o licenta in drept public la Universitatea din Paris si o diploma la Centrul Universitar de Studii asupra Comunitatilor Europene.

Tot in 1975 Poupet a devenit inspector la Societe Generale (SG), pentru ca in 1983 sa fie promovat director general adjunct la Grupul Le Havre, din cadrul SG. In 1987 a fost numit director general adjunct al Banco Supervielle Societe Generale in Argentina, iar anul 1992 l-a gasit pe Poupet in Senegal, ca director general al Societe Generale de Banques. In 1995 a revenit in Franta, in cadrul Directiei internationale a SG, ca director Proiect Informatic. In 1998 a devenit director Titluri si Bursa - Societe Generale. Din 2002 Poupet a fost numit vicepresedinte si director general adjunct al subsidiarei Societe Generale din Cehia, Komercni Banka. Din 2004 a activat in Egipt, fiind vicepresedinte si director general al National Societe Generale Bank (NSGB) Cairo.

Cum vedeti evolutia economiei in acest an? Care sunt sectoarele care vor fi finantate cu precadere in 2011?

Majoritatea previziunilor discuta despre o crestere economica moderata. Este greu de avansat o cifra in acest moment, si cred ca vom avea o imagine mai clara catre sfarsitul primului trimestru.
Ca si in 2010, cerere solvabila de creditare exista la nivelul zonei corporate, la nivelul entitatilor publice si la cel al administratiilor locale, un-de probabil vom vedea o crestere a solicitarilor de cofinantare pentru absorbtia de fonduri europene. Suntem, de asemenea, pregatiti sa ne implicam in finantarea marilor proiecte de infrastructura. Vreau sa subliniez insa ca nu privilegiem in mod deosebit un anume sector si nu spunem "nu" din start niciunui proiect. Analiza se face in mod individualizat, de la caz la caz. Nu excludem nici revenirea cererii pe piata de retail, in conditiile in care va prinde contur o crestere economica. In principiu, zona corporate cred ca va fi si in 2011 cea care va impinge inainte activitatea bancara. 

 

integral in: sfin.ro