Inchisoare pentru munca la negru! Esti de acord?

Data publicarii: 22-02-2011 | Diverse


Pedeapsa pentru munca la negru nu va mai fi limitata doar la aplicarea unei amenzi. Cei care vor fi prinsi ca practica acest tip de munca, risca inchisoarea, a spus premierul Emil Boc.

Vreau sa stiti ca se inaspresc drastic sanctiunile pentru cei care utilizeaza munca la negru. Adica, pe de-o parte, exista posibilitatea sa ai un contract de munca pe 36 de luni pe perioada determinata, dar, atentie, daca si in aceste conditii mai utilizezi munca la negru, sanctiunea este inchisoarea. Deci, o masura extrem de dura pentru cei care vor continua sa practice munca la negru ca angajator. Sanctiunea nu va mai fi doar amenda, ci va fi, repet, inchisoare', a precizat premierul.

Cifre ingrijoratoare despre munca la negru

Salariile mici Si fiscalitatea in creStere i-a facut pe romani mult mai dispuSi sa lucreze "cu banii in plic", daca aceasta conditie le-ar garanta un loc de munca sau un salariu mai mare.

Astfel, conform unui studiu recent, trei sferturi dintre romani ar accepta sa lucreze la negru. Pentru comparatie, in alt an de criza, 2009, doar Sase din zece romani concepeau posibilitatea de a lucra in ilegalitate.

 

integral in: capital.ro