BT cauta 6.000 de firme sa le dea credite fara garantii

Data publicarii: 23-02-2011 | Finante-Banci


Banca Transilvania (BT), singura banca de top cu capital majoritar privat romanesc, si-a planificat sa vanda anul acesta 6.000 de credite fara garantii pentru firme mici si mijlocii.

Banca a lansat astazi oficial un nou credit "Rapid", prin care firmele mici si mijlocii pot obtine finantari de pana la 60.000 de lei (circa 14.000 de euro), pe cel mult cinci ani, fara garantii.
Dobanda este de 12% pe an.

"Produsul este mai riscant, dar bazandu-ne pe experienta noastra credem ca putem selecta clienti buni", a spus Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania. El a precizat ca prin acest produs spera sa dea finantari de 300 de milioane de lei in urmatoarele 12 luni.

In cazul in care firmele apeleaza la garantia Fondului National pentru Garantarea Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), suma maxima urca la 100.000 de lei, iar dobanda este de 11% pe an. La euro, dobanda standard este de 9,5% pe an, iar cu garantia FNGCIMM scade la 8,5% pe an. Clientul trebuie in schimb sa plateasca un comision fondului pentru garantia furnizata.

 

sursa: zf.ro