Salvarea turismului romanesc: pensiunile eco. Ce tarife au pe timp de criza?

Data publicarii: 24-02-2011 | Turism


O pensiune mica si cu oameni primitori, aer curat, mic dejun cu legume din propria gradina si drumetii. Cam asa arata o zi tipica pentru turistii care aleg o pensiune eco. Iar numarul lor nu a scazut nici pe timp de criza. Si asta pentru tot mai multi oameni se orienteaza spre stilul de viata ecologic si vor sa se bucure de toate facilitatile chiar si in vacanta.


Romania este tara paradoxurilor. Desi are un potential turistic enorm, numarul turistilor care vin in concediu aici scade pe zi ce trece. Multi sunt descurajati de lipsa infrastructurii, de conditiile de cazare sau de tarifele prea mari. Iar, in unele cazuri, diferentele sunt si de 20-30%.

Doar anul trecut, numarul turistilor care s-au cazat in pensiunile si hotelurile romanesti a scazut cu 7% fata de 2009, potrivit datelor Institutului National de Statistica.Iar cei care au inclinat balanta negativ au fost chiar romanii. Si asta pentru ca numarul turistilor straini a scazut cu doar 1% fata de 2009, la 7,49 milioane de persoane. Chiar si asa, acesta este cel mai mic numar din 2007 si pana acum.

In plus, chiar daca ministrul de resort, Elena Udrea, este optimista si afirma ca turismul a iesit din criza, reprezentantii agentiilor de turism o contrazic! Astfel, vanzarile agentiilor de turism din Romania au scazut, in medie, cu 15% in 2010 fata de 2009, iar zeci de agentii de profil au fost inchise din cauza crizei economice, spune Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

 

citeste continuarea: incont.ro