Lovitura pe piata media: RCS negociaza preluarea UPC

Data publicarii: 24-02-2011 | IT&C


Rivalitatea pe piata romaneasca dintre principalii doi operatori  de cablu este pe cale sa se incheie. Catalin Tolontan scrie ca RCS negociaza achizitionarea actiunilor firmei rivale.

Batalia pentru audienta sunt pe cale sa determine adevarate socuri pe piata media din Romania. La inceputul lunii aprilie va avea loc licitatia pentru drepturile de transmisie tv ale Ligii I, unde principala lupta se da intre RCS si Dolce, dar pana atunci se prefigureaza o spectaculoasa tranzatie.

Dupa cum scrie Catalin Tolontan pe blogul sau, tolo.ro, RCS negociaza in aceste zile preluarea celuilalt important operator de cablu, UPC. In fapt, ar fi vorba de cumpararea actiunilor UPC in Romania, iar RCS ar ceda catre UPC spatiul de operare in alta tara.

Daca tranzactia se va finaliza, RCS ar detine peste 55% din piata romaneasca.

Prin canalele sale de sport, DigiSport si Digi Sport Plus, RCS detine in acest moment majoritatea mecurilor din Liga I si din campionatele importante ale Europei, precum Italia, Anglia, Spania si Franta. De asemenea RCS are drept exclusiv de transmisie a curselor de Formula 1, dar si a partidelor din Liga Campionilor, la handbal masculin si feminin.

 

sursa: realitatea.net