Se scumpesc masinile rulate

Data publicarii: 25-02-2011 | Auto
Taxa auto a influentat preturile masinilor second-hand inmatriculate in Romania la vanzare pe site-urile de anunturi specializate, acestea incepand sa se scumpeasca din ianuarie.

"Masinile rulate s-au scumpit cu 300 de euro dupa aplicarea taxei", spun reprezentantii auto.ro.

Potrivit Auto Index, un sistem ce calculeaza media ofertelor de pe Auto.ro, in decembrie 2010 un autoturism second hand costa in medie 7.263 de euro, cu aproape 250 de euro mai putin decat in noiembrie si cu 300 de euro mai putin decat in ianuarie.

Desi in luna ianuarie pretul mediu pentru masinile din Romania a crescut, marcile rulate BMW, Audi, Skoda, Opel si Dacia, au continuat sa scada. Dintre acestea, BMW a scazut cel mai mult, cu 253 de euro in noiembrie si decembrie, pana la 11.298 euro in ianuarie.

Autoturismele rulate Volkswagen au inregistrat preturi in crestere. Pretul mediu a ajuns la 7.744 de euro in luna ianuarie, cu 177 euro mai mult decat in luna noiembrie.


Romanii nu mai vand masini neinmatriculate. "Noua formula de calcul a taxei auto isi face efectul. Ofertele de vanzare pentru masinile neinmatriculate in Romania, de pe auto.ro au scazut in ianuarie cu aproape 30% fata de luna precedenta", au declarat reprezentantii portalului de anunturi cu masini.

Continuarea in WallStreet