Google schimba algoritmul de cautare. Cine va fi afectat

Data publicarii: 25-02-2011 | IT&C


Google va face modificari privind algoritmul sau de cautare Si a declarat razboi agregatoarelor de continut editorial, care nu au continut propriu. Cel putin asa scrie pe blogul oficial al celebrului motor de cautare.

Intr-o postare pe blogul oficial, Amit Singhal and Matt Cutt, ingineri de software de la Google, scriu ca noul algoritm este realizat pentru a reduce rankingul pentru site-urile de slaba calitate, site-uri care nu aduc valoare adaugata pentru cititori si care au continut copiat de la alte site-uri.


"In acelaSi timp, vom imbunatati rankingul pentru site-urile de buna calitate, care au continut util Si relevant pentru cititori, precum informatiile aparute in urma investigatiilor sau analizele gandite", scriu aceStia.

"Credem ca noua modificare a algoritmului este un pas mare in directia buna, in scopul de a-i ajuta pe oameni sa gaseasca o mai buna calitate in cautarile lor de pe Google", se arata pe blogul oficial al motorului de cautare.

Deocamdata, schimbarile vor avea loc doar in Statele Unite, insa pe parcurs vor aparea Si in celelalte tari. Conform informatiilor de pe blogul Google, 11,8% din cautari vor fi afectate rezultate schimbate, in timp ce o schimbare obiSnuita la Google nu afecteaza decat aproximativ 1% din cautari. 

 

citeste continuarea: capital.ro