10 joburi fara stres si platite decent

Data publicarii: 25-02-2011 | HR/Cariere


Nu ti-ai dori sa scapi de stres, deadline-uri chinuitoare si sefi agitati? Te-ai gandit ca exista si optiunea unor joburi relaxante si totusi bine platite? Vezi daca ti se potriveste vreunul din lista de mai jos.
 
1. Designer floral. Vei lucra intr-un cadru stilat si atractiv, intr-un magazin gen boutique sau in locatii festive. Trebuie sa fii bun cunoscator in arta aranjamentelor florale si sa ai in plus aptitudini artistice. Vezi cateva oferte aici.

2. Fotograf. Cui nu-i place sa faca fotografii? Daca ai si talent, viata devine deodata frumoasa. Ai un regim flexibil de lucru, te distrezi in timpul sedintelor foto, poti colabora cu diverse reviste si vedete, cunosti oameni noi (cateva oferte aici).

3. Ghid turistic. Calatoresti in locuri frumoase, cunosti oameni noi, iti faci relatii dintre cele mai diverse. Chiar daca unii turisti pot deveni stresanti, mediul de "lucru" si conditiile de lux in care calatoresti te vor relaxa cu siguranta (vezi aici cum arata job description-ul).

4. Profesor universitar. Sunt si perioade mai stresante, dar per total viata de profesor universitar este lejera si destul de bine platita in tarile civilizate. Cele mai importante avantaje: programul scurt de lucru, vacantele lungi, respectul studentilor.

5. Maseur. Desi rolul tau este sa-i relaxezi pe altii, ai toate conditiile sa te relaxezi si tu: muzica ambientala, arome frumos mirositoare, un program lejer.

6. Astronom. Nu este chiar usor sa ajungi acolo si ai discipline complicate de invatat, dar daca studiul nu te deranjeaza "cerul este limita". Vei fi foarte bine platit, mai ales daca te muti in Occident - salariul anual al unui astronom american este de cel putin 110-120.000 dolari.

 

citeste mai mult: realitatea.net