Cat costa revizia unui Ferrari

Data publicarii: 28-02-2011 | Lifestyle
Posesorii de automobile de lux din Romania ajung in service pentru revizii, personalizarea modelului, dar si pentru a-si schimba unele piese distruse din cauza infrastructurii rutiere.

Cele mai frecvente pagube la masinile sport sunt anvelope taiate, jante deteriorate, al caror pret pe bucata depaseste un salariu decent in Romania.

"Printre problemele cu care se confrunta in Romania posesorii de Ferrari sunt anvelopele sparte si jantele indoite din cauza drumurilor proaste. Pretul mediu pentru o anvelopa de strada pentru un model al marcii italiene este de 500 euro", a declarat pentru Wall-Street.ro Ioan Vulcu, after sales manager Forza Rossa.

In service mai ajung si clienti care vor sa isi personalizeze modelul Ferrari. "Pot gasi alte modele de jante si elemente din fibra de carbon. Un set de jante costa intre 1.500 euro si 5.000-6.000 euro, iar un pachet estetic integral, cu oglinzi, praguri din carbon, costa circa 12.000 euro", a precizat managerul tehnic al Forza Rossa.

Pretul unei revizii pentru un Ferrari depinde de model si nu depaseste 2.000 de euro.

"Majoritatea intrarilor in service sunt pentru reviziile anuale, pretul variaza in functie de model, pornind de la 500-600 euro si putand ajunge la cel mult 2.000 euro. Durata reviziei este de 8-12 ore, pentru ca trebuie facute anumite verificari la partea de suspensie", a spus Vulcu.

Clientii romani mai schimba in service-ul Ferrari discurile si placutele de frana. Pentru un set de placute fata-spate pretul este de circa 1.500 euro.

Continuarea in Wall Street