BVB asteapta noi titluri pentru a ramane pe plus

Data publicarii: 28-02-2011 | Bursa
BVB a reusit sa treaca, in 2010, pe profit operational dupa pierderea din 2009, insa o revenire semnificativa in acest an necesita mai mult decat listarea Fondului Proprietatea.

Inca nu avem un trend clar la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Lichiditatea continua sa fie salvata de titlurile Fondului Proprietatea, a carui cotatie nu reuseste sa depaseasca nivelul din prima zi de tranzactionare, iar indicii isi impart aproape egal zilele de crestere cu cele de scadere. Incertitudinea este mentinuta de aversiunea inca prezenta la risc a investitorilor, dar si de  turbulentele de pe scena politica. Confirmarea unui trend ar putea fi sustinuta in schimb de mentinerea unor macroindicatori pozitivi, PIB-ul pozitiv din ultimul trimestru al 2010 nu este insa suficient.

"In prezent, asistam la o situatie economica negativa pe plan intern, temeri pentru deteriorarea situatiei la nivel international in urma revoltelor din Egipt, temeri asupra unor eventuale corectii pe plan extern, indicii americani aflandu-se pe maximele din ultimii doi ani si un orizont de investitie mai mare pentru profilul de investitor in titlurile Fondului Proprietatea", spune Daniela Ropota, analist la Intercapital Invest.

Intre timp, publicarea rezultatelor preliminare pentru anul trecut continua. Inclusiv BVB si-a anuntat evolutia de anul trecut, de unde aflam ca societatea a reusit sa treaca pe profit operational si sa isi micsoreze cheltuielile de personal si functionare.

Continuarea in Capital.ro