BVB, a doua cea mai mare crestere din Europa in februarie

Data publicarii: 01-03-2011 | Bursa

Revenirea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a continuat in cea de-a doua luna din 2011, companiile din BET depasind din nou societatile de investitii financiare. La nivel european, piata romaneasca s-a aflat pe cea de-a doua pozitie, o evolutie mai buna avand doar Bursa din Sofia.

BET, indicele celor mai lichide zece actiuni tranzactionate pe BVB, a inchis luna februarie cu o apreciere de aproape 7%, evolutie similara cu cea notata in ianuarie. BET-FI, indicele SIF-urilor, a urcat cu 5,57%, pana la 23.787 puncte, o crestere mai puternica in comparatie cu prima luna din 2011, cand castigase 1,18%.

Luna februarie a fost per ansamblu una pozitiva pentru bursele din intreaga Europa, doar cinci din cele 21 de piete luate in calcul terminand pe minus.

Indicele bulgar SOFIX a avut cea mai buna evolutie din ultima luna, urcand cu 12,81%. Dupa BET, aflat pe locul doi, urmatoarele pozitii sunt ocupate de principalii indici ai burselor din Norvegia (+3,8%) si Belgia (+2,83%). Urmeaza cele mai dezvoltate trei piete din Europa, Germania, Franta si Marea Britanie, cu aprecieri cuprinse intre 2,8% si 2,5%. 

Integral in Wall Street