Primavara aduce cresteri in productie si angajari

Data publicarii: 01-03-2011 | HR/Cariere

Managerii societatilor comerciale sunt optimisti in ceea ce priveste perioada februarie-aprilie. Ei se asteapta la o relativa stabilitate in servicii si comertul cu amanuntul si crestere moderata in industria prelucratoare si in sectorul de constructii.

Potrivit unei anchete de conjuctura din luna februarie a Institutului National de Statistica, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +15%).

In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% la intreprinderile mari, cu 500 de salariati si peste.

Pentru unele dintre activitati se va inregistra o tendinta de crestere mult mai accentuata decat pe total: fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, precum si fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice (solduri conjuncturale +19% si respectiv +8%), arata INS.

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza o crestere a acestora in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +16%).

Integral in Ziare.com