Ialomitianu: Nu discutam privatizarea CEC Bank in aceasta perioada

Data publicarii: 01-03-2011 | Finante-Banci

Ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat marti ca la nivelul Guvernului nu se va lua in discutie privatizarea CEC Bank in aceasta perioada, ci se vor cauta solutii pentru consolidarea bancii si pentru ca statul sa poata participa la majorarea capitalului social.

"Cu ocazia misiunii Fondului Monetar International si a Comisiei Europene s-a spus foarte clar de la nivelul Guvernului ca nu discutam privatizarea CEC Bank in aceasta perioada. Vom cauta solutii pentru consolidarea acestei banci. Vom avea si discutii la Comisia Europeana sa vedem in mod concret ce trebuie sa faca statul roman sa poata participa la majorarea capitalului social si vom cauta si alte solutii impreuna cu domnul presedinte (al CEC Bank, Radu Ghetea, n.r.), pentru ca banca are nevoie de consolidare financiara ", a spus Ialomitianu.

CEC Bank, la care statul roman este actionar majoritar, a obtinut anul trecut un profit inainte de impozitare de 65,13 milioane lei, in crestere cu 30,16% fata de 2009, cand a fost de 50,04 milioane lei.

Veniturile nete din activitatea bancara (exclusiv provizioane credite) au crescut in anul 2010 cu circa 7,4% fata de anul 2009, ca urmare a cresterii puternice a venitului net din dobanzi (+24,2%).

NewsIn