BCR: Activitatea bancii nu este afectata de greva japoneza a angajatilor

Data publicarii: 01-03-2011 | Finante-Banci

Activitatea Bancii Comerciale Romane (BCR) nu este afectata de greva japoneza declansata marti de angajatii bancii, a anuntat Directia de Comunicare a BCR.

"Forma de protest a salariatilor BCR, denumita 'greva japoneza', ce se desfasoara astazi, 1 martie 2011, nu afecteaza activitatea sau programul de lucru in unitatile teritoriale si clientii. Angajatii vor purta o banderola alba pe brat in timpul programului de lucru", au declarat, marti, pentru AGERPRES, reprezentantii bancii. 

Potrivit sursei citate, banca a purtat negocieri cu sindicatul pentru incheierea contractului colectiv de munca, inca din luna septembrie a anului trecut si continua si acum, pana la expirarea termenului legal. 

Conform BCR, pachetul total de remunerare mediu pentru un angajat al bancii se situeaza peste media salariilor din sectorul bancar, in conditiile in care salariile din sectorul bancar se situeaza peste salariul mediu pe economie. In anul 2010, au fost platite bonusuri de performanta individuala, pentru activitatea anului 2009, in valoare medie de aproximativ doua salarii nete lunare. 

Federatia Sindicatelor Indepedente din Banca Comerciala Romana continua marti seria protestelor impotriva intentiei angajatorului de a elimina drepturile din contractul colectiv de munca, dar si impotriva modificarii Codului Muncii in varianta propusa de Consiliul Investitorilor Straini. 

Conform liderului sindical, la actiunea de protest participa aproximativ 7.000 de angajati ai intregii retele de unitati teritoriale ale BCR. Aceasta greva japoneza este o continuare a masurilor de protest fata de raspunsul pe care patronatul BCR l-a dat vineri, 25 februarie 2011, la trei ore dupa protestul desfasurat de liderii organizatiilor sindicale in fata sediul social din Calea Victoriei. 

Sursa: AGERPRES