Romanii, pesimisti in ceea ce priveste situatia economica a tarii

Data publicarii: 02-03-2011 | Economie


93% dintre romani considera o mare problema situatia locurilor de munca. Perceptia negativa se regaseste in aproape toate tarile Uniunii Europene, doar 19% din europeni apreciind situatia generala a locurilor de munca ca buna. Acestea sunt cateva din concluziile Eurobarometrului, editia de toamna 2010, lansat astazi la sediul Reprezentantei Comsiei Europene in Romania.

Printre principalele ingrijorari ale respondentilor din Romania se numara cresterea preturilor/inflatia (considerata cea mai importanta problema la nivel personal), dar Si sistemul de sanatate, Somajul Si pensiile.

In ceea ce priveste asteptarile privind evolutia viitoare a situatiei economice din tara, romanii sunt in continuare pesimisti, doar 14% anticipand o imbunatatire a acesteia in urmatoarele 12 luni.


Pe de alta parte, doar jumatate dintre cetatenii romani chestionati declara ca sunt multumiti de viata lor. Nivelul de satisfactie este aproximativ similar cu cel din toamna anului 2009 (47%), insa reprezinta o crestere semnificativa comparativ cu primavara lui 2010, cand acest indicator inregistrase o scadere de peste 10 procente (pana la 36%), cel mai scazut nivel din Uniunea Europeana. Contextul acestei scaderi era cauzat de anuntarea masurilor guvernamentale anti-criza, printre care si reducerea salariilor bugetarilor.

 

citeste mai mult: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: