BCR va propune actionarilor capitalizarea profitului pe anul 2010

Data publicarii: 03-03-2011 | Finante-Banci

Conducerea BCR va recomanda actionarilor sa capitalizeze profitul obtinut de banca in 2010, asa cum a procedat si anul trecut, a declarat miercuri presedintele executiv al bancii, Dominic Bruynseels.

"Din perspectiva profitului foarte mic realizat potrivit RAS, cred ca vom recomanda retentia profitului, la fel ca anul trecut, si cred ca aceasta actiune va fi sustinuta de Banca Nationala", a spus Dominic Bruynseels.

Decizia privind capitalizarea profitului va fi luata de catre actionari, a mentionat oficialul BCR.

Intrebat despre listarea bancii, avind in vedere listarea Fondului Proprietatea, presedintele executiv a reamintit faptul ca lichiditatea Bursei nu este inca foarte mare pentru a sustine un astfel de emitent. 

"Cred ca este interesant ce s-a intamplat cu actiunile Fondului Proprietatea, o companie foarte mare recent listata la bursa. Au existat foarte multe speculatii potrivit carora pretul urma sa creasca spectaculos, dar, de fapt, actiunile s-au stabilizat la un pret usor sub cel de listare. (...) Nu cred ca exista suficienta lichiditate disponibila pe piata pentru actiuni mari. Cred ca problemele actuale din Orientul Mijlociu si emerging market vor face investitorii si mai precauti in a investi in actiuni mai degraba decat in obligatiuni", a spus Bruynseels.

Grupul Banca Comerciala Romana a obtinut in 2010 un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 465 milioane lei (110,2 milioane euro), cu 46,7% mai mic decat in 2009. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: