Care sunt sansele sa scada CAS anul acesta?

Data publicarii: 03-03-2011 | Economie

Reprezentantii patronatelor sustin ca o decizie privind reducerea Contributiilor de Asigurari Sociale (CAS) datorate de angajtori ar putea fi luata inainte de jumatatea anului. Mai mult, patronii au anuntat ca au propus "o reducere a CAS cu 4 puncte procentuale la angajator".

In schimb, premierul Emil Boc a declarat ca reducerile de CAS vor fi aplicate "cu siguranta", in a doua parte a anului, procentul diminuarii urmand sa fie stabilit in perioada urmatoare.

"Cu siguranta, contributiile de asigurari sociale vor scadea in partea a doua a anului, mai ramane sa stabilim exact cu cat", a spus prim- ministrul.

Reducerea impozitarii fortei de munca a fost stabilita si prin scrisoarea suplimentara de intentie convenita de Guvern cu Fondul Monetar International, in urma misiunii de evaluare din octombrie-noiembrie 2010.

Vicepresedintele Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), Dan Matei Aghaton, ne-a declarat ca patronatele sunt in negocieri cu reprezentantii Ministerului de Finante si Ministerul Muncii existand propunerea reducerii CAS cu 4%, o decizie urmand sa fie luata mai rapid decat a anuntat prim-ministrul.

Continuarea in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: