DECLARATIE SOC: Sistemul public de pensii este piramidal

Data publicarii: 04-03-2011 | Finante-Banci

Sistemul public de pensii din Romania este precum o schema Ponzi, de tip piramidal, in care tot mai putini contribuie, iar numarul celor care beneficiaza de indemnizatii creste constant, a spus Ioan Botis, ministrul Muncii.

Sunt milioane de persoane agregate la Pilonul 0 de asistenta sociala care beneficiaza de indemnizatii, iar Pilonul I in ultimii zeci de ani a inregistrat o inversare a piramidei varstelor. In aceste conditii, sistemul de pensii este precum o schema Ponzi, de tip piramidal, in care tot mai putini contribuie, iar numarul celor care beneficiaza de indemnizatii creste constant", a spus Ioan Botis, la o conferinta Mediafax.

El a adaugat ca speranta Guvernului, in contextul majorarii sperantei de viata in Romania, o reprezinta cresterea numarului locurilor de munca disponibile si a numarului de contributori la bugetul de asigurari sociale.

Deficitul bugetului de pensii a ajuns anul trecut la un nivel de 10,7 miliarde de lei, cu 46% mai mare decat cel inregistrat in anul precedent.

Integral pe Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: