Presedintele Basescu participa vineri la Summit-ul PPE de la Helsinki

Data publicarii: 04-03-2011 | Finante-Banci


Presedintele Traian Basescu va participa, vineri, la reuniunea la nivel inalt a Partidului Popular European care va avea loc la Helsinki, informeaza Administratia Prezidentiala.

Principalele subiecte aflate pe agenda summit-ului de la Helsinki vizeaza pregatirea Consiliului European de primavara care va avea loc in zilele de 24 si 25 martie. 

Sefii de stat si de guvern din familia Partidului Popular European isi vor coordona pozitiile cu privire la cele doua subiecte majore de pe agenda Consiliului European de primavara: pachetul global de masuri pentru asigurarea stabilitatii financiare si a cresterii economice si evolutiile din vecinatatea sudica a Uniunii Europene. 

In ceea ce priveste dimensiunea economica, vor fi discutate, in principal, aspecte ce au in vedere evaluarea propunerii comune privind masurile suplimentare de crestere a competitivitatii UE, elaborata sub coordonarea presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, si a presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, stadiul pachetului legislativ privind guvernarea economica propus de CE si instituirea mecanismului financiar european de stabilitate.

Sursa:  AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: