Sunt bani in piata

Data publicarii: 04-03-2011 | Bursa

Gabriel Necula (Prime Transaction): Pentru a vedea trend de crestere trebuie depasit nivelul de 24.500 puncte pe BET-FI pe volume

Leonard Visan (Eastern Securities): Dividendul de la SIF2 este principalul motor al cresterilor de saptamana asta, dar la 1,4 lei/actiune ar putea aparea marcarile de profit

Ieri am consemnat la Bursa de Valori Bucuresti o sedinta verde, pe fondul unei lichiditati in crestere, rulajul din piata regular cifrandu-se la 40,17 milioane lei. Tonul aprecierilor a fost dat de titlurile celor cinci societati financiare, al caror indice BET-FI a inregistrat si cel mai important avans (+3,19%), pana la nivelul de 24.497,58 puncte, o rezistenta foarte importanta. 

Indicii BET si BET-C au urcat, la randul lor, cu 1,47% si, respectiv 1,26%. Structura intregii sesiuni a fost "bullish", cu o deschidere moderata urmata de o tendinta ascendenta pe parcursul intregii zile si o inchidere pe maximele intraday. 43 de titluri au consemnat cresteri, patru au stationat pe nivelurile de referinta ale sedintei de tranzactionare precedente, in timp ce doar 13 companii au pierdut la nivelul capitalizarii. Dintre primii zece emitenti din topul lichiditatii, cu exceptia titlurilor BVB care s-au mentinut pe palierul inchiderii de miercuri de 43 lei/actiune, in rest toti ceilalti au inchis pe verde.

"Sunt bani in piata. Nu imi dau seama daca sunt investitori autohtoni sau straini, dar se vede din volume ca exista interes", a declarat pentru Curierul National Leonard Visan, Deputy General Manager la Eastern Securities. El a aratat ca interesul s-a indreptat catre SIF-uri in conditiile in care Fondul Proprietatea nu mai aspira bani din piata. "Cred ca liderul dintre SIF-uri este SIF2 care a venit cu dividendul foarte atractiv de 0,09 lei/actiune, dar si cu propunerea ca randamentul dividendului sa fie de cel putin 5% daca actiunea este pana la 2 lei", a mai spus Visan. Ieri actiunile SIF Moldova (SIF2) s-au apreciat cu 3,27%, pana la pretul de 1,389 lei/actiune, pe fondul unor schimburi de 4,12 milioane lei.

Continuarea in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: