Cum poate scapa Vodafone de amenda Consiliului Concurentei?

Data publicarii: 08-03-2011 | IT&C


Insusi seful Vodafone, Vittorio Colao, a venit in Romania pentru a discuta cu premierul Emil Boc. Premierul i-a vorbit despre posibilitatea de-a accesa fonduri europene blocate.

 500 de milioane de euro in investitii in urmatorii cinci ani, care ar transforma Romania intr-un centru regional de suport tehnic. Aceasta este promisiunea delegatiei Vodafone in fata Guvernului Romaniei. Vittorio Colao - CEO Vodafone Group, Michel Combes - CEO Vodafone Europe, Inaki Berroeta - CEO Vodafone Romania, si Marian Velicu - Corporate Affairs Director au venit la Palatul Victoria pentru a detalia planul de investitii si pentru a se plange ca amenda de 28 milioane euro a Consiliului Concurentei este "exagerata".

Potrivit surselor participante la discutie, premierul Emil Boc a evitat sa raspunda la ultimul punct. Oficial, el nici nu poate interveni. Amenda Consiliului Concurentei va fi contestata in justitie, iar decizia finala apartine Curtii de Apel. Singurele metode prin care Guvernul poate repara bilantul operatorilor de telefonie mobila sunt scutirile de taxe sau acordarea unor contracte publice.

Ce a oferit Boc

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a prezentat oportunitatile pe care le ofera investitiile sustinute de Guvern si finantate din fonduri europene, printre care si promovarea proiectului de dezvoltare a unei infrastructuri de internet in banda larga in zonele defavorizate.

"Pentru acest proiect este disponibila suma de 84 milioane de euro, prin intermediul fondurilor structurale (Axa prioritara III din Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice). Obiectivul proiectului este acoperirea cu infrastructura broadband a teritoriului national, indeosebi localitatile din spatiul rural. In acest context, reprezentantii Vodafone au aratat importanta pe care o are dezvoltarea retelei de internet in zonele rurale", se mai arata in comunicat.

Continuarea in Romania Libera
Ultimele stiri pe BankNews.ro: