Biletul de avion, din ce in ce mai scump

Data publicarii: 08-03-2011 | Turism


Marii operatori aerieni ar putea vinde polite de asigurare pentru vreme si iau in calcul aplicarea unor noi taxe pe scaunele care se inclina sau pe prioritatea la imbarcare. Dupa ce au obtinut sume importante din taxa pentru bagaje, operatorii aerieni vor sa taxeze acum si alte servicii care pana acum erau gratuite.

Pretul biletelor de avion ar putea creste in perioada urmatoare, iar clietii - nevoiti sa plateasca pentru unele servicii care pana acum erau gratuite. Din 2008, cei care calatoresc cu bagaje mai grele decat prevad normele fiecarei companii platesc o taxa suplimentara. In acest fel, companiile au castigat, in acelasi an, peste un miliard de dolari.

arifele suplimentare precum cele pentru bagaje, pentru inchirierea castilor, a unei perne sau paturi si pentru un loc mai spatios au ajutat marii operatori aerieni sa obtina un profit de patru miliarde de dolari in anul care s-a incheiat.

Potrivit unei analize realizate de "The Wall Street Journal", cea mai mare parte a profitului acestor companii vine din aceste taxe, care anul trecut au generat venituri in valoare de aproximativ 22 de miliarde de dolari, adica 5% din veniturile mondiale ale industriei aeriene.

Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro: