Atentie! Cine nu si-a asigurat locuinta poate fi amendat

Data publicarii: 09-03-2011 | Finante-Banci



Ministerul de Interne (MAI) anunta in decembrie 2010 printr-un comunicat de presa prelungirea termenului limita pentru asigurarea obligatorie de la 15 ianuarie la 15 iulie 2011. Comunicatul MAI nu are insa efect de lege, astfel ca proprietarii care nu au polita de asigurare pot fi amendati cu pana la 500 lei.

"Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor este in vigoare si produce efecte. O informare de presa a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), difuzata in data de 15 decembrie 2010, anunta ca termenul limita pana la care trebuie incheiata polita obligatorie, fara a risca amenzi, a fost decalat de la 15 ianuarie 2011 la 15 iulie 2011. Acest comunicat nu are valoare juridica, pentru ca nu este sustinut de o modificare legislativa", a declarat Marius Bulugea, directorul general al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID).

Ca urmare a comunicarii MAI, ritmul de vanzare a politelor de asigurare impotriva dezastrelor a scazut considerabil.

Astfel, daca in decembrie se incheiau 12.000 - 14.000 de polite pe zi, in ianuarie numarul a scazut la sub 3.000 pe zi, iar in februarie la 400 pe zi.

"Foarte multi proprietari au inteles, in urma anuntului MAI, preluat de mass-media, ca nu mai sunt obligati sa isi incheie o polita obligatorie. Lucrurile nu stau asa", a spus Bulugea.


Acesta adauga insa ca nu a trimis listele cu cei asigurati/neasigurati catre primarii, astfel ca primarii nu au dat amenzi pana in acest moment.

 

continuarea in: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: