Cresterea economica ar putea aduce o scumpire a caselor cu 3-4%

Data publicarii: 09-03-2011 | Imobiliare



Daca prognozele care indica o crestere economica in acest an se adeveresc, pretul locuintelor ar putea urma din nou un trend ascendent si am putea vedea usoare cresteri de 3-4%, potrivit lui Markus Wirth, directorul general al Holcim Romania si membru al Consiliului Investitorilor Straini.

Potrivit acestuia, Romania are nevoie de spatiul locativ, in conditiile in care suprafata medie pe cap de locuitor este de 25 mp, in timp ce in tarile dezvoltate ajunge la 45 mp/cap de locuitor. Acesta este convins ca pretul caselor va creste, insa nu intr-un ritm similar cu cel din perioada de "boom" imobiliar.

"In trecut eram surprins de pretul pe care il aveau apartamentele vechi, deoarece din multe puncte de vedere sunt inferioare celor noi, dar ulterior a devenit clar pentru mine, ca in Bucuresti avem 2,5 milioane de oameni care trebuie sa locuiasca undeva. Pretul locuintelor vechi este si el guvernat de cerere si astazi aceasta se indreapta mai mult spre apartamente vechi, pentru ca pretul este mai scazut. Nu cred ca pretul caselor va mai scadea dramatic. Ma astept ca odata cu revenirea economiei, pretul  locuintelor sa revina din noua pe crestere. Daca cineva m-ar intreba ce sa faca astazi i-as spune sa cumpere, dar numai daca are control asupra situatiei sale financiare"

 

continuarea in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: