7 semne ca urmeaza sa fii concediat

Data publicarii: 10-03-2011 | HR/Cariere


Daca esti evitat in mod constant de colegi si de sefi, daca iti sunt vanate cele mai mici greseli sau daca nu mai primesti sarcini noi de facut, este cazul sa-ti faci griji pentru jobul tau.

1. S-a produs o schimbare in atitudinea sefului in ceea ce te priveste. Nu este intotdeauna un semn decisiv, dar ar trebui sa te puna pe ganduri. Daca seful tau nu mai este la fel de prietenos ca in trecut, ci iti da mereu senzatia ca nu e multumit de prestatia ta, este cazul sa te gandesti daca nu s-a luat o decizie neplacuta in privinta ta.

2. Ai prea mult timp liber dintr-o data. Cel mai obisnuit comportament al unui manager care stie ca urmeaza sa fie concediat un angajat este sa-l evite in mod constant. Un alt comportament tipic este sa nu-i mai dea sarcini noi de facut.

3. Nimeni nu mai vorbeste cu tine despre  planurile de viitor. Daca in aceeasi perioada a anului trecut erai bagat in sedinte lungi despre bugete, conferinte anuale, planuri de afaceri sau planuri de productie iar acum nimeni nu te mai intreaba de nimic, s-ar putea ca unii sa stie ca prezenta ta in firma "tine de trecut".

4. Ti se cauta nod in papura. Din momentul in care intri in vizor pentru concediere, managerii incep sa-ti vaneze cele mai mici greseli, pentru a-ti intocmi un dosar de "necorespundere profesionala" sau pur si simplu pentru a te convinge ca e mai bine sa-ti cauti un alt job.

5. Esti evitat de omul de incredere al managerului. Potrivit lui Rusty Rueff, fiecare manager are un om de incredere, cu care se sfatuieste si care stie din timp toate intentiile acestuia. Daca personajul in cauza nu-ti mai vorbeste si evita sa te intalneasca, s-ar putea sa stie mai multe despre viitorul tau profesional decat stii tu insuti.

6. Departamentul HR nu are timp pentru tine. Nici angajatii de la resurse umane nu se simt confortabil sa stea de vorba cu cineva aflat pe picior de plecare din firma, de teama sa nu spuna lucruri nepotrivite. Daca informatia a ajuns deja la ei, s-ar putea sa fie prea tarziu sa mai schimbi ceva intr-o discutie directa cu seful.

7. Ti se raspunde la nemultumiri cu formula "Ai dreptate". Daca in trecut seful incerca sa-ti atenueze nemultumirile cu privire la job iar acum iti spune "Ai dreptate, e cam nasol aici", e un semn clar ca vrea sa te incurajeze sa-ti cauti un alt loc de munca.

 

citeste integral: realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: