Elena Udrea: Pe litoralul romanesc urmeaza exproprierile si demolarile

Data publicarii: 10-03-2011 | Turism


Plajele de pe litoralul romanesc urmeaza sa fie reamenajate, vor avea loc exproprieri si demolari, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, miercuri, dupa intalnirea cu reprezentantii TUI, de la Bursa Internationala de Turism de la Berlin.

'Sunt probleme pe litoral, pe care le stim. Am incercat impreuna cu partenerii TUI sa ne punem de acord astfel incat litoralul romanesc sa fie agreat ca destinatie turistica. Criteriile TUI sunt ridicate fata de cele de pe litoralul romanesc. Daca situatia va continua sa fie aceasta, este foarte putin probabil sa mai fie operat de TUI. Daca dorim ca litoralul sa atraga turisti, nu putem sa il enclavizam. Sunt interese ale hotelierilor mai presus de interesele turismului', a afirmat Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltarii si Turismului a mentionat ca pana in prezent a fost finalizata prima etapa a PUZ-ului plajelor.

'A fost realizata prima etapa a PUZ-ului plajelor. Urmeaza sa aiba loc exproprieri, sa demolam constructiile ilegale, sa reamenajam plaja. Aceste lucruri vor fi realizate prin Hotarare de Guvern. Este necesara o igienizare a plajelor, avem o problema cu haosul urbanistic', a precizat Elena Udrea.

De asemenea, oficialul MDRT a declarat ca vor continua investitiile in infrastructura si promovare.

'Investim in infrastructura, prin realizarea drumului care leaga Medgidia de sudul litoralului. Vom investi si in promovarea pe piata germana. Avem nevoie de TUI, sunt specialisti, este important sa ii tinem aproape de noi', a precizat Udrea.

Managerul de produs pentru Romania din cadrul TUI, Detlef Hohne, a declarat, miercuri, ca structurile hoteliere de pe litoralul romanesc nu corespund cerintelor TUI, principala problema fiind mentalitatea hotelierilor in a oferi ce solicita turistii germani.

'In urma cu trei ani, cand ne-am decis sa colaboram cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului am stiut ca nu va fi un proiect simplu. Structurile hoteliere de pe litoral nu corespund cerintelor TUI. Ne-am dat insa seama ca MDRT a recunoscut in TUI un partener care ofera calitate. De aceea, vom promova impreuna oferte de calitate. Problema este mentalitatea hotelierilor de pe litoral in a oferi ce solicita turistii germani', a declarat Detlef Hohne.

De asemenea, reprezentantul TUI a subliniat ca preturile practicate pentru produsele oferite pe litoralul romanesc sunt foarte ridicate si nejustificate.

In afara de litoralul romanesc, TUI opereaza in Romania circuite turistice.

Sursa: AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: