Topul celor mai bogati oameni din lume

Data publicarii: 11-03-2011 | Lifestyle



SUA si Europa isi continua declinul in lista celor mai mari averi ale lumii intocmita de Forbes in anul 2011, mexicanul Carlos Slim ramanand cel mai bogat om in lume, iar tarile BRIC (Brazilia, Rusia, India si China) afisand o continua crestere, informeaza AFP.

Pentru al doilea an consecutiv in clasamentul anual al revistei, omul cel mai bogat in lume nu mai este un american, ci mexicanul Carlos Slim (74 de miliarde de dolari), care il devanseaza pe Bill Gates (56 de miliarde), chiar daca cofondatorul Microsoft isi datoreaza locul al doilea importantei donatiilor pe care le face.

Dinu Patriciu Si Frank TimiS sunt singurii romani care figureaza in Topul miliardarilor lumii.


Astfel, Patriciu se afla pe locul 540 cu o avere de 2,2 miliarde de dolari, iar Frank TimiS se afla pe locul 1057 cu o avere de 1,1 miliarde de dolari.In acelaSi timp, Donald Trump, celebrul om de afaceri american, are o avere estimata la 2,7 miliarde de dolari, cu doar 500 de milioane de dolari mai mult decat Patriciu.


Intr-un singur an, regele mexican al telecomunicatiilor si familia sa si-au majorat patrimoniul cu peste 20 de miliarde de dolari.

Pentru puternicii planetei, criza nu exista: numarul total al miliardarilor era de 1.210 in anul 2010, record absolut in cei 25 de ani de cand acest clasament exista, cu 214 mai multi decat anul trecut. Impreuna, acesti oligarhi 'valoreaza' 4.500 miliarde de dolari, adica mai mult decat produsul intern brut (PIB) al Germaniei, subliniaza Forbes.

 

citeste mai mutl: capital.ro