Scandal pe banii UE pentru proiectele de resurse umane

Data publicarii: 14-03-2011 | HR/Cariere



Reprezentantii Comisiei Europene au cerut Romaniei sa-i verifice pe beneficiarii de fonduri pentru proiecte de resurse umane care nu au depus cerere de rambursare si sa recupereze banii.

Blocajului proiectelor europene pentru resurse umane, generat de intarzierea platilor pentru prefinantare, a dat nastere unui adevarat razboi intre beneficiari si institutiile statului. Solutia de compromis, anuntata de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU), de a relua, incepand cu 1 martie, plata, in transe, a cererilor de prefinantare care au fost depuse din luna octombrie 2010 pana in prezent a creat un val de nemultumire in randul beneficiarilor.

AceStia acuza institutia ca nu respecta angajamentele contractuale. Astfel, Coalitia ONG-uri pentru Fonduri Structurale critica, intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Ioan BotiS, decizia de a imparti in doua tranSe suma aferenta prefinantarii, care prin contract era acordata intr-o singura tranSa.

"Impunerea unui termen de numai trei zile pentru a decide intre a accepta modificarile impuse sau a rezilia contractul de finantare este nu numai nerezonabila, ci chiar abuziva, contravenind principiului reciprocitatii Si interdependentei obligatiilor partilor", se arata in petitie 

 

continuarea in: capital.ro