Fondurile pentru 'Prima Casa', aproape epuizate

Data publicarii: 14-03-2011 | Imobiliare


Tinerii romani  mai au putin si se bat pe ajutorul oferit de stat ca sa-si ia "Prima Casa". Au si motive pentru ca fondul alocat nu este foarte generos. Sapte banci incluse in programul guvernamental au anuntat deja canu mai primesc dosare, iar altele sunt pe cale sa faca asta.


Bancherii spun ca anul acesta au fost pur si simplu sufocati de cei care trageau sperante sa isi cumpere o casuta. "Avem o cerere foarte sanatoasa pentru Prima Casa 3, o cerere de ori mai mare decat plafonul nostru, adica am fi putut sa dam de trei ori mai multe credite clientilor nostri", spune George Georgakopoulos, director executiv creditare Bancpost.

Practic, intr-o luna si jumatate, aceasta banca a primit cereri  in valoare de 11 milioane de euro, fata de cele 4,2 milioane alocate.

Chiar si institutia cu cel mai mare plafon din program adica 64 de milioane de euro anunta ca mai poate acorda doar 500 de credite. Pe romaneste mai putin de un imprumut de agentie. "Plafonul disponibil este aproape utilizat, tocami de aceea clientii care ar dori sa beneficieze avantajele programului trebuie sa grabeasca", explica Ioana Mihai, sef departament credite garantate BCR.

 

citeste mai mult: incont.ro