Raiffeisen da drumul la speculatii cu titlurile FP pe bursele straine

Data publicarii: 14-03-2011 | Bursa

Raiffeisen Centrobank, banca de investitii a grupului financiar austriac omonim cu sediul la Viena, va lista 13 produse structurate avand ca activ suport actiunile Fondului Proprietatea (FP) pe bursele de valori din Viena, Stuttgart si Frankfurt, permitand investitorilor straini sa parieze in euro pe evolutia FP.

Acestea sunt primele instrumente financiare care permit speculatiile pe Fondul Proprietatea, in conditiile in care la Bucuresti, de la listarea din 25 ianuarie, actiunile FP au fost putin volatile si au evoluat intr-un interval ingust (0,59-0,61 lei/actiune). Mai mult, desi pe Bursa locala, actiunile FP sunt singurele pe care investitorii pot face short selling (vanzari in lipsa, un pariu pe scaderea actiunilor), pana in prezent Bursa nu a inregistrat astfel de tranzactii. Contractele de tip futures pe actiunile FP nu sunt suficient de lichide pentru a oferi investitorilor posibilitatea de a specula evolutia actiunilor FP direct de la Bucuresti.

"Planul este de a avea trei certificate turbo, doua certificate discount si opt warrant-uri. Produsele urmeaza sa fie listate la Viena, Stuttgart si Frankfurt. Aceste produse dau posibilitatea investitorilor europeni sa investeasca in Proprietatea direct in euro si ofera posibilitatea de leverage", a spus Dana Mirela Ionescu, presedintele Raiffeisen Capital & Investment, divizia locala de brokeraj si investment banking a grupului austriac. RCI a fost liderului consortiului de brokeri care a pregatit listarea FP de la Bursa din Bucuresti din 25 aprilie. Raiffeisen Centrobank este market maker pe actiunile FP.

 

integral in: zf.ro