La Presse se pregateste sa lase printul pentru online

Data publicarii: 15-03-2011 | Media


Una dintre cele mai vechi si mai puternice publicatii canadiene planuieste sa renunte incetul cu incetul la varianta tiparita . Conducerea "La Presse" intentioneaza sa ofere iPaduri sau alta marci de tablete viitorilor abonati ai variantei digitale a publicatiei.

Cotidianul "La Presse" din Qebec are in plan eliminarea treptata a printului in favoarea unei versiuni digitale propuse de iPad, care ar fi disponibila pentru abonati in urmatorii trei ani, a anuntat concurentul sau "Le devoir". "La Presse", ziar in limba franceza, care a fost fondat in 1884, intentioneaza sa reduca treptat tirajele de la 200.000 de exemplare zilnic, la 75.000 pana in 2013. Acest lucru se va face in paralel cu o reorganizare a redactiei si a departamentului de distributie.

Recunoscand ca ziarul doreste sa exploateze oportunitatile oferite de noile platforme digitale, purtatorul de cuvant al ziarului, Caroline Jamet, a declarat pentru AFP: "In acest stadiu nu suntem suficient de avansati cu proiectul pentru a da o data exacta, dar pot spune ca au fost facute noi investitii in tehnologii de cateva zeci de milioane de dolari". In plus, "La Presse" are cotract valabil pana in 2018 cu tipografia care le tipareste ziarul.

Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro: