Tariceanu: PIB-ul Romaniei se va dubla in urmatorii 12 ani

Data publicarii: 14-09-2006
Romania isi va dubla, in urmatorii 12 ani, Produsul Intern Brut, daca va avea acelasi ritm accelerat de dezvoltare economica, a declarat, miercuri, premierul Calin Popescu Tariceanu, cu prilejul prezentarii raportului Bancii Mondiale Doing Business 2007, transmite NewsIn. Premierul a facut aceasta apreciere ca o concluzie dupa prezentarea rezultatelor BM si a indicatorilor macroeconomici din ultimul an. Dupa o crestere economica in medie de 5-6%, in ultimii de ani, Tariceanu a spus ca se asteapta, in 2006, la o majorare a PIB de 7% sau chiar mai mult.

"Unii europeni ar putea fi gelosi pentru ce se intampla in Romania", a comentat prim-ministrul rezultatele evaluarilor Bancii Mondiale, care au plasat Romania pe locul doi mondial, dupa Georgia, din punct de vedere al reformelor realizate in ultimul an. "Este nevoie de stabilitate politica pentru o crestere economica sustenabila pe o perioada de cativa ani", a tinut sa precizeze premierul.

In urmatorii cinci ani, guvernul va investi, cu prioritate, in patru domenii care vor contribui la dezvoltarea Romaniei, potrivit lui Tariceanu, comunicatii, sanatate, agricultura, educatie si cercetare.

Romania trebuie sa reformeze piata muncii, a spus Tariceanu, facand astfel referire la un punct slab semnalat de raportul BM. Ministerele Muncii si al Educatiei urmeaza sa ii prezinte prim-ministrului evaluari privind cererea pietei muncii si solutiile pentru a satisface aceasta cerere.

Previziunea premierului pentru evolutia pietei muncii romanesti a fost ca "in anii urmatori vor fi mai multi cei care vor veni in tara decat cei care vor pleca".

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: