UniCredit: Populatia va continua sa isi reduca datoriile

Data publicarii: 15-03-2011 | Finante-Banci


Cheltuielile cu provizioanele pentru creditele cu probleme, care au muscat puternic din castigurile bancilor in ultimii doi ani si chiar au impins multi jucatori pe pierdere, vor atinge varful in 2011, iar cererea pentru imprumuturi noi va ramane limitata, spune Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank.

"Cererea de credit va ramane limitata, iar costul riscului va atinge probabil varful pe parcursul acestui an. Tendinta de scadere a gradului de indatorare va persista in perioada urmatoare, in special in sectorul de retail."

Anul trecut creditul privat a inregistrat o crestere modesta, cu 4%, pana la 206 miliarde de lei (48 mld. euro), insa doar companiile au reusit sa atraga mai multe finantari de la banci. Soldul creditelor pentru populatie scade insa de mai bine de doi ani, in conditiile in care finantarile nou-acordate nu acopera rambursarile.

UniCredit Tiriac Bank si-a majorat anul trecut creditele acordate cu 13%, pana la 13,5 mld. lei (3,1 mld. euro), cresterea fiind de asemenea concentrata in segmentul corporate. Banca mai are credite de aproape 3 mld. lei inregistrate in bilanturile unor subsidiare ale grupului UniCredit din strai-natate.

 

mai mult in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: