Lazaroiu ataca BNR: Devine un fel de partid al inteleptilor

Data publicarii: 16-03-2011 | Finante-Banci

    
Consilierul Prezidential Sebastian Lazaroiu considera ca interventia principalelor voci din BNR pe scena politica a depasit acea linie ce delimita cele doua domenii.

"Ce mi se pare interesant in actuala criza economica este ca linia de demarcatie intre politicieni si tehnocrati a devenit din ce in ce mai fina. Banca Nationala a Romaniei a fost mult timp o institutie care si-a pastrat neutralitatea. De multe ori, din umbra, BNR 'a tinut spatele politicienilor', cum se zice. A mai jonglat din curs, s-a mai jucat cu instrumentele monetare pentru a mentine un anumit echilibru.

In fapt, a cam suplinit de multe ori lipsa de viziune a politicienilor si mai ales lipsa de vointa politica pentru reformele structurale. In ultima vreme BNR a inceput sa joace mai activ pe scena politica. Adica mesajele sale au devenit mai orientate evaluativ spre actiunea oamenilor politici cei care, de altfel, au parghiile executive reale - bugetul, fiind de departe cea mai importanta. Teama de reversibil cred ca ii face sa calce linia dintre politica si tehnocratie", scrie Sebastian Lazaroiu pe blog.

El avertizeaza, insa, ca tot ceea ce s-a incercat sa se construiasca si sa se reformeze prin masurile de austeritate va fi distrus in anul electoral 2012.

 

integral in: ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: