Boc, in fata ultimei motiuni de cenzura? Sindicatele ies in strada

Data publicarii: 16-03-2011 | Politica



Parlamentul are programata, miercuri, sedinta de plen reunit pentru dezbaterea si votarea motiunii de cenzura pe Codul Muncii, asumat de Guvern, voturile anuntate in favoarea acesteia parand, potrivit calculelor preliminare, insuficiente pentru rasturnarea Cabinetului.

Guvernul si-a asumat, in 8 martie, raspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL si PC au depus o motiune de cenzura, care a fost citita saptamana trecuta si care va fi dezbatuta si votata miercuri, cu incepere de la ora 15.00.

In textul depus de opozitie se arata ca aceasta motiune de cenzura se doreste a fi o forma de sanctionare care vizeaza atat modificarile aduse legii Codului Muncii pe care Guvernul si-a angajat raspunderea, cat si la adresa acestei proceduri si a reprezentantilor actualei puteri, "care abuzeaza in continuare de angajarea raspunderii pentru a-si impune punctul de vedere, pentru a impune legi nedemocratice si contrare intereselor cetatenilor romani".

"Oare ce mesaj transmite puterea politica din Romania, in frunte cu presedintele Basescu, cetatenilor romani, tarilor Uniunii Europene, cancelariilor de peste Ocean, celor de la FMI de la care inca cere bani pentru clientela politica, cand proclama ca Boc trebuie schimbat, pentru ca, a doua zi, aceeasi putere executiva sa pretinda, prin gura si semnatura omului hulit, ca poate promova prin angajarea raspunderii un proiect bun pentru tara si pentru romani. Doar un mesaj neserios, doar semnale de neincredere si de galceava politica", mai sustin ei.

 

citeste continuarea: realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: