Directorii generali ai TAROM si CNADNR au fost demisi

Data publicarii: 17-03-2011 | Diverse



Directorul general al TAROM, Ruxandra Brutaru, si directorul general al Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Liviu Costache, au fost demisi din functii de ministrul transporturilor, Anca Boagiu. Cei doi si-au depus marti demisiile din motive personale, respectiv medicale.

 Neoficial insa, decizia demiterii lor a fost luata pentru management defectuos.  Pana la 1 aprilie, va fi numit un nou director general la TAROM, in timp ce la CNADNR interimatul a fost preluat de Daniela Draghia, director general-adjunct in cadrul CNADNR.

Ruxandra Brutaru a fost numita in functie de fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, la sfarsitul anului 2008. In 2009, sub managementul Ruxandrei Brutaru, TAROM a avut pierderi de 100 de milioane de lei, iar anul trecut, pierderile au atins nivelul de 100 de milioane de dolari, motiv pentru care compania a fost inclusa recent pe lista societatilor monitorizate de FMI. Guvernul s-a angajat sa caute un investitor strategic pana la finele acestui an si sa privatizeze operatorul de transport aerian atunci cand conditiile pietei o vor permite. 

Integral in Puterea.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: