Plafonul BRD pentru Prima Casa, aproape de epuizare

Data publicarii: 18-03-2011 | Finante-Banci



BRD- Groupe Societe Generale, a doua banca din sistem, are peste 700 de dosare Prima Casa aflate in diferite stadii de analiza si aprobare, la nivelul FNGCIMM si in reteaua de unitati a bancii. Banca a utilizat, potrivit calculelor realizate de Wall-Street.ro, aproximativ 28 milioane de euro din plafonul de garantii de 32 de milioane de euro primit in a treia etapa a programului Prima Casa.

Valoarea medie a unui credit Prima Casa acordat de BRD este de aproximativ 40.000 de euro, iar plafonul de garantare alocat bancii in aceasta faza a programului este de 32 milioane de euro. In conditiile in care valoarea medie a unui credit este de 40.000 de euro, iar numarul de dosare de credit este de circa 700, rezulta, conform unor calcule realizate de Wall-Street.ro, ca BRD a utilizat aproximativ 28 de milioane de euro din plafonul de garantii de 32 de milioane de euro.

"Avem o evidenta exacta a tuturor cererilor de finantare aflate in unitati si vom cunoaste exact momentul in care ne vom apropia de epuizarea plafonului care ne-a fost alocat", a declarat Adrian Jantea (foto), directorul de promovare si distributie pentru persoane fizice din cadrul BRD. Reprezentantii bancii au precizat ca, potrivit prognozelor pe care le au in clipa de fata, se pare ca plafonul va fi epuizat pana la sfarsitul lunii martie.

Integral pe WallStreet

Ultimele stiri pe BankNews.ro: