Dividendele trag in sus cotatiile SIF-urilor

Data publicarii: 21-03-2011 | Bursa


Investitorii autohtoni sunt interesati Si de beneficiile pe care le pot incasa de la SIF-uri, in prezent fiind vanate companiile care anunta impartirea profitului cu actionarii.

Societatile de investitii financiare (SIF) au revenit puternic in atentia investitorilor de pe piata de capital. Ne aflam in perioada de decidere a valorii dividendelor ce urmeaza a fi oferite din profitul pe anul trecut, drept pentru care cererea de titluri SIF a urcat semnificativ cotatiile.

Indicele BET-FI, care urmareSte evolutia celor cinci SIF-uri (Si, in curand, pe cea a Fondului Proprietatea) a crescut cu circa 7% in primele zece Sedinte de tranzactionare ale lunii in curs, mai exact de la 23.787 puncte pana la 25.466 puncte. Indicele a incheiat cel putin temporar panta de corectie pe care se afla luna trecuta, iar creSterea inregistrata fata de ultima cotatie a anului trecut a ajuns la 15,8%. Pentru doua luni Si jumatate, aprecierea este excelenta.

Interesant este ca investitorii locali au fost cumparatorii neti de luna trecuta, iar interesul pentru dividendele SIF-urilor indica o continuare a acestei tendinte. Investitorii rezidenti au efectuat achizitii nete de 25,6 milioane euro in februarie, conform datelor Bursei de Valori BucureSti (BVB), in timp ce investitorii straini au consemnat vanzari nete de 30,1 milioane de euro. Datele insa nu includ tranzactiile incheiate cu titluri ale Fondului Proprietatea deoarece acestea nu sunt incluse in categoria conturi agregate. De asemenea, numarul conturilor care au efectuat cumparari luna trecuta, atat persoane fizice, cat Si juridice, s-a ridicat la 3.752, in scadere cu 16% fata de ianuarie. 

 

integral in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: