Top 10 cei mai mari proprietari de teren din lume

Data publicarii: 21-03-2011 | Diverse


Monarhia le-a pus in brate milioane de hectare de teren, ce apartine tarilor pe care le conduc, dar care revine de drept conducatorului. Vedeti care sunt cei mai mari latifundiari ai lumii.

10. Regele Letsie al 111-lea al Lesotho-ului

Detine 3.034.948 ha din Lesotho, inclusiv minele de diamant ale tarii. Regele Letsie este pentru a doua oara monarh al Lesotho-ului, dupa ce in trecut a fost inlocuit de tatal sau aflat in exil, dupa care a urcat din nou la tron la moartea acestuia, un an mai taziu.

9. Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck al Bhutan-ului

Are in proprietate 3.884.982 hectare de teren agricol fertil Si unic in regatul Bhutan. Fostul student al academiei Philips Andover a fost incoronat in 2008 Si a devenit forta din spatele renaSterii democratiei in Bhutan.


8. Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei

Controleaza 9.229.940 hectare din regatul hashemit al iordanului, unul dintre putinii membrii atat ai Ligii Arabe, cat Si ai Organizatiei Mondiale a Comertului. MoStenitor al tatalui sau, popularul rege Hussein, este unul dintre cei mai loiali aliati ai Statelor Unite in regiune, iar momentan se confrunta cu aceleaSi probleme pe care le traverseaza intregul Orient Mijlociu. Regele a jucat un rol secundar in Star Trek: The Next Generation.

7. Regele Gyanendra al Nepalului

Are in proprietate 14.762.932 ha din Nepal, ceea ce inseamna ca, teoretic, detine Si muntele Everest. Chiar daca tara a trecut la o structura politica de tip republica Maoista, in anii 1990, familia regala detine in continuare intregul Nepal. Gyanendra are titlul de Sef al statului, dar este in mod antitetic prieten cu guvernul socialist.

6. Sultanul Qaboos al Omanului

Acesta controleaza intregul tinut, in principal deSertic, al Omanului, care include Si porturile de la coasta Sur, un punct major de comert in regiune. Qaboos este atat conducatorul Omanului, cat Si al fortelor militare. Este un lider occidentalizat in comparatie cu vecinii sai. El lasa femeile sa lucreze in cabinetul sau, pe care il numeSte Diwan. 

 

integral in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: