Ce masini cu transmisie automata se pot cumpara cu 5.000 de euro

Data publicarii: 21-03-2011 | Auto



Automobilele echipate cu o cutie de viteze automata domina de cateva decenii piata auto americana deoarece ofera un confort net superior celei manuale.
Pe de alta parte, in Europa acestea nu au avut acelasi succes din cauza consumului mai ridicat si a pretului mai mare la benzina fata de SUA, alaturi de un pret de achizitie mai ridicat.

Contrar zvonurilor din piata, cutiile de viteze automate sunt mai sunt de preferat atunci cand vine vorba de achizitia unei masini la mana a doua. Cutia manuala poate fi exploatata necorespunzator si pot aparea in timp probleme mult mai grave si mai costisitoare decat la una manuala.

Spre exemplu - la o cutie de viteze manuala se poate patina usor ambreiajul, ceea ce va duce la o uzura prematura a acestuia, se pot schimba treptele fara ca cel de la volan sa apese pana la capat pedala de ambreiaj ceea ce duce la aparitia unor defecte. In cazul uneia automata nu exista pedala de ambreiaj si implicit nici problemele legate de acesta. Mai mult, o transmisie automata poate avea o viasa de peste 300.000 km fara interventii.

Cu 5.000 de euro, cam cat se poate aloca unui automobil second-hand, se pot achizisiona o serie de masini cu transmisie automata, fara ca odometrul sa depaseasca 150.000 km.

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: