Scad chiriile - e de bine sau de rau?

Data publicarii: 21-03-2011 | Imobiliare


Scad chiriile. Pentru chiriasi e bine, pentru proprietari e rau, iar pentru stat nu este in nici un fel, intrucat evazionistii oricum nu plateau impozite, nu platesc si nu vor plati. Ei platesc numai spaga, atunci cand sunt presati pe sest cu sula-n coaste, iar statul nu stie de coastele lor.

Diferenta dintre mult si putin e castigul net

Scad chiriile, intrucat s-au ieftinit casele, care se ieftinesc intrucat scad chiriile. Pentru proprietari e iarasi rau, mai ales daca si-au cumparat casa acum cativa ani, sperand sa faca o afacere buna si sa le iasa un castig speculativ. Intre timp, le-a iesit o paguba speculativa.

Daca au cumparat-o in rate, paguba e si mai mare, intrucat, pe parcurs, a fluctuat euro, au crescut ratele, au scazut salariile, au urcat impozitele, iar bancile au si inceput executarile silite, pentru cine n-are de unde plati si se resemneaza la gandul ca va dormi in Cismigiu.

Cu aceasta ocazie, se profileaza un nou tip de afacere prospera: investitia in executarile silite. Dibuiesti o casa, oferita cu mult sub pretul pietei, intrucat banca vrea sa vanda repede, o cumperi urgent si te grabesti s-o vinzi imediat, cu numai putin sub pretul pietei.

Diferenta dintre mult si putin e castig curat, cu care iti umpli teschereaua ca orice baiat destept, iar, daca ai pofta s-o faci lata, te duci in concediu la San Tropez si uiti de criza.

Iesirea din criza privita cu telscopul

Daca insa iti functioneaza mintea brici si te duce capul sa reinvestesti castigul tot in executii silite, te prezinti rapid, cumperi urgent, vinzi, iarasi te prezinti, iarasi cumperi, vinzi si, in scurt timp, om te-ai facut. Chiar ca ai iesit din recesiune.

 

integral in: ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: