Cum iti poti reduce rata lunara la credit cu pana la 50%

Data publicarii: 21-03-2011 | Finante-Banci



Bancile lanseaza oferte de refinantare consolidata a creditelor cu dobanzi preferentiale si comisioane reduse in perioada curenta, astfel suma lunara de rambursat scade considerabil. Daca aveti nelamuriri, ii puteti solicita ofiterului de credit sa va explice mai pe larg costurile si avantajele refinantarii

Reducerea dobanzilor din ultimele luni amplificata cu scaderea sau eliminarea unor comisioane datorita OUG nr. 50/2010 deschide calea clientilor spre refinantare. Aceasta se poate face pentru unul sau mai multe credite, in unele cazuri fiind posibila si obtinerea unei sume suplimentare pentru uz personal, scrie revista "Capital".

Totusi, unele banci solicita si prezentarea unei garantii imobiliare. Suma finantata variaza intre 65% si 90% din valoarea ipotecii.


Cele mai bune oferte

Spre exemplu, un client care are trei credite in derulare si un card de credit, in suma totala de 26.600 de euro, pentru care valoarea cumulata a ratelor este de 560 de euro, poate obtine conform datelor furnizate de compania Kiwi Finance, un credit consolidat in valoare de 27.900 de euro, cu o rata lunara de 280 de euro, durata noului credit fiind de 20 de ani, egala cu durata cea mai mare dintre cele trei credite.

Anca Bidian, CEO al companiei Kiwi Finance, afirma ca "acum prin refinantarea sau consolidarea datoriilor clientii isi optimizeaza creditele existente si pot obtine rate mai mici cu pana la 60% fata de sumele platite pana acum, deoarece costurile creditelor sunt la minime istorice". Potrivit Ancai Bidian, pentru clientii care utilizeaza mai multe carduri de credit pentru retrageri de numerar, spre exemplu, consolidarea cardurilor intr-un credit de nevoi personale reprezinta o solutie care poate reduce rata la jumatate.

 

integral in: evz.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: