Reprezentantii CNCAN si NuclearElectrica vor fi audiati in comisiile Senatului

Data publicarii: 22-03-2011 | Diverse



Biroul Permanent al Senatului a aprobat luni solicitarea unor membri ai forului de audiere a reprezentantilor CNCAN si NuclearElectrica privind situatia radioactivitatii in Romania si a sigurantei instalatiilor care folosesc energie nucleara.

"Biroul Permanent a apreciat ca este necesara audierea membrilor CNCAN si NuclearElectrica in privinta starii situatiei actuale a acestei centrale si a altor institutii care folosesc energie nucleara", a spus vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, precizand ca unul dintre cei care au solicitat acest lucru a fost presedintele forului, Mircea Geoana.

Audierea va fi facuta in Comisia de aparare si in cea economica, insa nu s-a stabilit inca un termen. "Ideal ar fi sa fie o singura audiere, in comisiile reunite", a precizat Chelaru.

Vicepresedintele Senatului a precizat ca nu s-a discutat si despre posibilitatea formarii unei comisii de ancheta. "Discutia este mai ampla, pe un trend european, de o comisie de analiza eventual, nu de ancheta, pentru situatia radioactivitatii si a instalatiilor care folosesc energie nucleara, singuranta acestora si alte chestiuni", a explicat acesta. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: