Boc: TVA si cota unica nu se modifica in 2011

Data publicarii: 22-03-2011 | Economie




Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca nici TVA nici cota unica nu vor fi modificate anul acesta, o scadere a lor de la 24%, respectiv 16% nefiind posibila decat cel mai devreme in 2012.

"Astazi avem o stabilitate macroeconomica pe care mergem in baza acordului cu Comisia Europeana si FMI. In acest moment, bugetul este croit pe o cota unica de 16% si TVA de 24% si pe aceasta constructie mergem anul asta. Vom vedea in viitor ce vom face", a declarat Emil Boc, raspunzand la intrebarile jurnalistilor prezenti la lansarea unui nou program "Rabla".

Subiectul a fost recent readus in discutie de prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu care a spus ca in cadrul coalitiei de guvernare se discuta mai multe masuri economice care ar putea include scaderea cotei unice de impozitare si simplificarea fiscala.

In schimb, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitanu, a declarat ca in ciuda declaratiilor facute de unii politicieni Romania nu isi va putea permite sa reduca TVA nici in 2011 si nici in 2012 pentru ca ar exista riscul sa intre in incapacitate de plata.

"Romania nu isi poate permite sa reduca TVA, el asigura 40% din veniturile bugetare(...) Ar exista pericolul sa intram in incapacitate de plata", a declarat Ialomitianu intr-o emisiune la B1TV de saptamana trecuta, adaugand ca "nu putem sa ramanem fara bani".

Sursa: Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: