Semn de bunastare: consumul de hartie igienica s-a triplat

Data publicarii: 23-03-2011 | Diverse


Producatorii de hartie igienico-sanitara se confrunta cu scumpirea accelerata a materiei prime, care loveste in profituri. In ultimii zece ani, consumul s-a triplat si continua sa creasca.

Piata de produse igienico-sanitare nu este ferita de criza si recesiune. Tendinta de a renunta la produse mai scumpe pentru unele mai ieftine loveSte in producatori. Iar aceasta, fara sa luam in calcul consumul redus din Romania de produse de acest gen, unul dintre cele mai mici din Europa. Piata hartiei igienice insa pare mai ferita de reducerea consumului, fiind vorba de un produs de stricta necesitate.

Dar nici in acest sector producatorii nu pot rezista pe piata daca nu fac investitii Si nu cresc calitatea produselor oferite. Romania anului 2000 avea un consum de doar 1,5 kg de produse finite din hartie "tissue"pe cap de locuitor, conform Middle East Marketing Research Bureau (MEMRB) , iar anul trecut acesta a ajuns la 3,4 kg. Putin, comparativ cu Austria sau Germania, unde consumul este de pana la 14 kg pe locuitor. 

 

continuarea in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: