Primul caz de jaf la o banca in Japonia, dupa cutremur

Data publicarii: 23-03-2011 | International



Aproximativ 40 milioane de yeni in numerar (circa 493.000 de dolari) au disparut din depozitul uneia din sucursalele bancii Shinkin din orasul Kesennuma, situat in prefectura Miyagi - una din zonele cele mai afectate de cutremurul devastator si de valul seismic din 11 martie.

Dupa dezastrul din Japonia, intreaga lume a fost surprinsa de modul in care japonezii au stiut sa se organizeze, iar cazuri de jafuri nu au fost semnalate pana acum.

Sucursala bancii mentionate este situata la numai 600 de metri de coasta si a fost printre primele cladiri lovite de valurile seismice de peste 10 metri, ce au maturat nord-estul Japoniei dupa cutremurul de 9 grade. Toate geamurile cladirii au fost sparte, iar o parte din pereti s-au prabusit.


Angajatii bancii au informat politia locala ca in depozitul sucursalei se afla o suma importanta in numerar si au cerut verificarea acesteia. La fata locului, politistii au descoperit ca sistemul electronic de securitate cu care fusese echipat depozitul fusese scos din functiune in urma valului seismic, constatand si disparitia banilor.

Politia japoneza a deschis o ancheta penala in cazul acestui incident. 

 

sursa: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: