In Casa Verde, apa calda este gratuita pe toata durata verii

Data publicarii: 23-03-2011 | Mediu


Daca vrei sa-ti reduci factura la apa calda cu 60% Si pe cea pentru incalzire cu 30%, apeleaza la programul Casa Verde. Acesta urmeaza sa fie lansat la jumatatea lunii aprilie.

Modernizati-va locuinta si inlocuiti vechiul sistem de incalzire a casei, cu bani din Fondul de Mediu folosind energia regenerabila, care imbunatateste calitatea aerului, a apei si a solului. Astfel, pentru in-stalarea panourilor so-lare, Fondul de Mediu acorda pana la 6.000 de lei/beneficiar, iar pentru pompele de caldura,  pana la 8.000 de lei.

Daca optati pentru instalatiile de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa sau orice alt fel de reziduuri si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, primiti de la Fondul de Mediu 6.000 de lei. "La o casa cu suprafata utila de 150 mp, in care locuiesc patru persoane, instalatia pentru apa calda costa in medie 10.000 de lei, aSa incat in sarcina beneficiarului mai raman doar 4.000 de lei. Intr-o luna lucrarea este gata, iar toata vara ai apa calda gratis", spune Gheorghe Popescu, preSedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM). 

 

integral in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: