Ne implicam in Libia. Ne costa 4,5 mil. euro

Data publicarii: 23-03-2011 | Actualitate


Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, dupa sedinta CSAT, ca Romania va participa cu 207 militari la operatiunile din Libia.

CSAT a decis impicarea Romaniei in impunerea conditiilor de respectare a embargoului cu fregata Regele Ferdinand si cu 2 ofiteri de stat major. Romania va participa cu 205 militari la bordul fregatei.

Pe data de 20 martie a fost aprobat planul de operatii pentru impunerea embargoului cu privire la vanzarile de armament catre Libia. Astazi a fost aprobat planul de operatii privind zona de interdictie aeriana. Astazi Consiliul nord atlantic a aprobat directiva de executie pentru impunerea embargoului contra Libiei. Odata cu aprobarea directivei se trece la punerea in aplicatie a operatiunii.

"CSAT a decis implicarea Romaniei in impunerea conditiilor de respectare a embargoului cu Fregata Regele Ferdinand si cu doi ofiteri de stat major din fortele navale. Asta inseamna ca Romania va participa cu 205 militari la bordul Fregatei Regele Ferdinand si cu doi ofiteri de stat major, in total 207 militari, ofiteri si subofitieri. In cel mai scurt timp, Guvernul trebuie sa aloce resursa financiara necesara", a anuntat Basescu, vorbind despre o suma de 4,5 milioane de euro care va trebui aprobata de Executiv.

 

sursa: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: