Basescu e ingrozit de intoarcerea crizei

Data publicarii: 24-03-2011 | Economie


Presedintele Traian Basescu a atras atentia, miercuri seara, intr-un interviu acordat Realitatea TV, ca, "desi parea ca a trecut criza", se pare ca "inca avem mari probleme in UE". Seful statului a spus ca problemele cu care se confrunta tari precum Grecia, Irlanda si Portugalia afecteaza economia Romaniei.

Ma uitam la o informatie de astazi, daca vreti e o chemare la prudenta, inainte de plecarea mea la Consiliu. Ma duc cu cateva ingrijorari: Portugalia are probleme majore, Irlanda trebuie sa imprumute din nou bani, Grecia, imprumutata cu 110 miliarde, nu si-a facut veniturile in buget, Marea Britanie si-a revizuit prognoza de crestere de la 2,2 la 1,7. Testul de stres facut la bancile europene arata ca statele membre trebuie sa bage repede 250 de miliarde de euro in banci", a explicat presedintele la Realitatea TV, vorbind despre nevoia de responsabilitate si solidaritate.

"Desi parea ca a trecut criza, se pare ca inca avem mari probleme in UE. Ce se intampla in zona euro cu Grecia, Irlanda, Portugalia sa nu credeti ca nu ne afecteaza. Si dumneavoastra puteti contribui extraordinar, postul dvs (Realitatea TV - n.r.), renuntand la demagogie si informandu-i corect pe romani (…) Stiti ce ma ingrozeste? Daca se intoarce din nou criza? Daca se intoarce?", a atras atentia presedintele. 

 

sursa: money.ro