Cum poti face cumparaturi cu cardul in rate fara dobanda

Data publicarii: 25-03-2011 | Finante-Banci


Cardul de credit care permite plata in rate fara dobanda este un produs promovat intens de banci in ultimul an. Romanii pot cumpara o gama variata de produse fara a fi taxati de creditori, de la electrocasnice, mobila si asigurari la bijuterii, parfumuri si imbracaminte.

Conditia este ca magazinul in care este folosit cardul sa fie partener al bancii emitente, mii de comercianti acceptand in prezent plata cu asemenea instrumente.

Oferte ale bancilor

Reteta folosita este aceeasi, indiferent de banca: plata se face esalonat, iar numarul de rate, care poate ajunge pana la 12, depinde de comerciant sau de oferta bancii. Singurul lucru care face diferenta este lista magazinelor care au parteneriate cu bancile si care poate ajunge chiar la mii pentru o singura institutie bancara.

• La Alpha Bank, de exemplu, toti detinatorii de carduri de credit in lei sunt eligibili pentru utilizarea optiunii de plata in rate. Ei pot alege din lista de cateva zeci de comercianti parteneri ai bancii.

• Recent, Raiffeisen Bank a anuntat extinderea programului "Multishop rate fara dobanda" si pentru cumparaturile facute pe internet, in magazinele virtuale partenere. In prezent, cei peste 300.000 de clienti ai bancii care detin asemenea carduri pot face cumparaturi in aproximativ 1.300 de locatii din intreaga tara.

• La BCR sunt acceptate in programul de cumparaturi cu plata in rate fara dobanda sase tipuri de carduri de credit, in lei si in euro. Numarul de rate poate ajunge la cel mult 12.

• Saptamana aceasta, BRD Finance a anuntat extinderea promotiilor de rate cu dobanda zero pentru cardurile MasterCard, pana la 30 aprilie.

• La RBS, dobanda zero la plata cu cardul de credit se aplica doar la primele trei sau sase rate, in functie de tipul de card.

Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro: